Filterpåsar

Det som styr valet av påse är temperatur, filtrat, flöde, partikeltyp, kemisk kompabilitet, viskositet etc. Samtliga påsar i vårt sortiment kan levereras i nylon, polypropylen, polyester och viskos. Filterpåsar indelas i ytfiltrerande och djupfiltrerande. För ytfiltrerande påsar används en vävd duk av nylon eller polypropylen. För djupfiltrerande påsar används material bestående av pressade fibrer i varierande längd och tjocklek. Den längre och tjockare fibern bidrar exempelvis till bra flöde och hög smutshållningskapacitet. Den tunnare fibern ger egenskaper som är bl a oljeadsorberande. Magnetiska partiklar kan avskiljas med en magnetstav som placeras i påsen.

Carlander & Company erbjuder en ny generation filterpåsar utvecklade och tillverkade av FSI®, Filter Specialists Inc. USA. FSI tillverkar allt från duk och väv till färdiga påsar. Detta garanterar en mycket hög och jämn kvalitet på varje filterpåse och en totalt silikonfri produkt. Påsarna är ytbehandlade så att inte fibrer släpper från filtermaterialet. Tätningsring av metall är standard men påsarna kan även levereras med Polyloc® ring i polypropylen, polyester eller nylon.

Polyloc eliminerar läckage mellan påse och korg och har handtag vilket underlättar påsbyten. Påsarna finns i alla standardstorlekar men kan också måttbeställas enligt varje kunds önskemål.

Helsvetsade
Påsarna har ingen söm, vilket ger förbättrad avskiljningsgrad.
Flerskikt
Påsarna består av flera materialskikt med olika finhetsgrad och utnyttjas därmed som ett extremt djupfilter.

Oljeadsorberande
Påsarna är semiabsoluta och består av tre skikt varav ett är oljeadsorberande.

Helgjutna
Polymicro® ger en filtrering med 99,99% avskiljningsgrad.

Användningsområden
Exempelvis:
– Färg
– Bindemedel
– Lösningsmedel
– ED-färg
– Oljor
– Tvättvätskor
– Öl, vin, sprit
– Juice, mjölk
– Honung, sirap
– Vatten